29 Haziran 2011 Çarşamba

British Infantry "Waterloo 1815" - Esci


Piyadelerden hoşlanmasam da etekleriyle ilgimi çektiler.
I don't like infantry but skirts are attractive.
İlk görüntüler
First Shots
Solda Italeri Sağda Esci-Left Italeri Right Esci



23 Haziran 2011 Perşembe

'Scots Greys' British Cavalry - Esci

Erhan Abi'den bir katkı daha
Another addition from Erhan
Küçük güzeldir, en küçük en güzeldir düşüncesi ile bu hobinin ardından sürüklenirken, bir dönem elimin titremediği, sabrımın zirvede olduğu bir dönem, kıyısından köşesinden 1/72 ölçek vinil figürlerle de sevişmiştim...Bir fantazi gibimiydi, yoksa bir kaçamak mı, aldatır gibimiydim diğer plastikleri... Yok hepsi birbirinin parçası...
In a period that "Small is beautiful, the smallest is the most beautiful" thought travels in my mind, my hands had no trembling and my patience at the summit, i had a love to 1/72 vinyl figures. That was a fantasy, or a hankypanky, or deceive other plastics.... No they are all parts of the others....

Uzun süre oldu sanırım, şu an bir kibrit kutusu içinde yatıyorlar... İngiliz atlıları...
It's long time ago, ithink they are sleeping in a matchbox... English Cavalry....

Beyaz atları boyamak için bu sefer bir deneme yaptım, atlar yağlıboya ile boyandılar. Siyah astar üstüne kuru fırça şeklinde yağlıboya uyguladım. Bana göre figür için en ince ve kapatıcı boya türü bu. Ancak uzun süre kurumaması kullanılır olmasını engelliyor. Sanırım bir hafta beklemek gerekmişti devamı için...
I had a test paint to color horses, they are painted with oilcolor. I drybrushed over black primer. It's the most suitable thing for figure painting, but its drying time limits usage. I think it took 1 week to continue.
Figürler yanlış hatırlamıyorsam Humbroll enamelleri ile boyandı. Bir ara tüpte sanatsal akrilikleri de denemiştim ancak verimli olmadıklarını hatırlıyorum. Zemindeki yeşillikler, Pebeo akrilikleri ile boyanmıştır mesela...
Figures are painted with Humbrol Enemals. Green parts on the base are Pebeo acrylics. Hala elim gider durur bu miniklere ancak bir türlü cesaret edemedim ... Şimdi çoğu Sevgili Kerem'de hayat bulmak için bekliyorlar... Ben de seyretmek için sabırsızlanıyorum.. Sevgiler...
Sometimes i still think to continue these littles but i couldn't dare... Now most of them waits to come alive in Kerem's hands.. And i cannot wait to watch...
Sincerely...
Erhan

21 Haziran 2011 Salı

Macedonian Cavalry - Zvezda

Erhan ATALAY'ın yaptığı model ve onun ağzından hikayesi...
Erhan ATALAYs model and its story from his keybord...
Büyük İskender'i izlerken bir İskender Dioramasına heveslenmiştim, Zvezda'nın bu konuda çok güzel bir seti var.
While watching Alexander i felt desire to make an Alexander Diorama, Zvezda has a set for this scene.
Kürdanda İskender ve atı... Alexander on toothpick and his horse...İskenderin ordusu henüz mat vernik yememişler..
Alexander's army before matt vernish...
Sonra bir hata yaptım, henüz tamamlanmamışken.. zemin ile ilgili çalışmalar için fikir almak için işyerine götürme gafleti sonrası çalışma elimden çıkıverdi birden bire :( .... öyle ani olduki kaliteli bir fotoğraflama bile yapamadan benim için de tarih olmuştu.
Then i made a mistake, before the end. My headlessness, to get ideas for ground study i brought it to my workplace, then all of work suddenly gone :(.... It was so sudden, i had no chance to take photo..
veeee ondan sonra, bu ölçekte figür boyayamaz oldum, boyarken bozulan psikolojim, bir de çalışma elden gidince bittim ben ....
After that i couldn't paint any figure in that scale, my psychology deteriorated while painting, i am finished...

15 Haziran 2011 Çarşamba

Flak 38 - Zvezda

Mahallemizin maketçime tank almaya gitmişken sakız kutusu gibi bir kutu gördüm. Neymiş bu diye bakarken hem hoşuma gitti hem de merak ettim ve hemen aldım.
I've gone to my neighborhood model store to get a tank model and saw a box, such as chewing gum box. I wondered how it was and liked the box shape then immediately bought it.
Kutu içeriği: Box contents:



14 Haziran 2011 Salı

WWI Ottoman Artillery and Machine Guns - HAT



Son zamanlarda tarihimizle ilgili figür çeşitliliği artmakla beraber son dönem Osmanlı erken dönem Türkiye figürü olarak bulunabilecek iki setten biri ve ikisini de HAT üretiyor.
Oldukça yumuşak plastikten üretilmiş. Bu nedenle çapak temizliği sıkıntı yaratıyor. İyisi kötüsü ile bir topçu mevzisi.
Recently, our historical figure set numbers are increasing. Only Hat produces Late Ottoman and early Turkish Republic figures. Hat figures are fairly soft plastic.Therefore, cleaning made me mad.







13 Haziran 2011 Pazartesi

Gothic Cavalry - Italeri

Italeri'nin kiti yukarıdaki fotoğrafta bulunan çerçeveden 3 adet içermekte. Poz sayısının az olması dışında gayet güzel bir kit.
Italeris kit includes 3 pieces of frame in the above photograph. Except that the small pose number , it's very nice kit.









Samurai Warriors Cavalry - Zvezda


Detayları kalıbı oldukça güzel bir kit. Samurayların düzenli ordu olmayışları renkler konusunda özgürlük veriyor. Bu nedenle her figür ayrı keyif veriyor.
Kutudan çıkan 4 figürü bir CDnin üzerine yaptığım zemine yerleştirdim. Efsanevi savaşçılar olan Samuraylara sıradan ağaçlar yerine kırmızıya boyanmış kuru çiçekler kullandım.

Sculpting and moulding is very good. Samurais irregular army gives you freedom of using colors. Therefore, each figure is a joy. Four figure from the box i used in this small dio. For the base i used CD, Sand, green HO stuff (static grass). Dried flowers are painted red instead of ordinary trees for a legendary appearance.



WW II Soviet Cossacks - Revell

Revell'in 17şer at ve figürden oluşan seti AMT sergisi sırasında tamamladım.
17 Horse and figures Revell's kit was finished during AMT exhibition.
Zemini yuvarlak bir tahtanın üzerinealçılı sargı bezi ile eğimi sağladım. Üzerine biraz deniz kumu biraz statik çim serpiştirerek zemini yaptım.
On a circuler wooden base i used plaster bandage to make slope. I drizzled some sand and green HO staff over it.